maanantai 5. marraskuuta 2018

Lepaan viinitila

Kävimme Lepaan viini- ja puutarhatilalla tutustumassa viinin valmistukseen.
Pulloa jäädytettiin että ne hiivat jäätyy ja tulee ulos.
Viiniä valmistetaan noin 17000 litraa vuodessa.
Omenaa menee 2000 litraan yli 10 000kg.
Perustettiin vuonna 1995.
Vesilukolla poistetaan hiilidioksisdia ettei viini hapetu.
Viinipulloja käännetään joka päivä kuukauden ajan kun ne ovat väärinpäin, että hiiva ei tartu pullon reunoille.
Saimme maistaa viinitilan tekemää glögiä.
Siellä on kaksi vakituista työntekijää.
Viinitilalla valmistetaan myös liköörejä, siidereitä ja kuohuviinejä.
Tilan suosituin viini on nimeltään lepaan anna.
Siellä pidetään viinimaisteluita.
Siellä ei voi tehdä limua koska seillä on semmoinen ilma että ne rupeaa käymään vaikka niihin ei laita hiivaa.
Ne maistelee ja haistelee paljon niitä viinejä, että tietää onko ne hyviä.

1 kommentti: