Kekri on on suomalainen syysjuhla. Sen juuret on eurooppalaisessa maatalouskulttuurissa.
Kekri alkaa mikkelinpäivästä ja jatkuu pyhämiestenpäivään. Varhaisempina aikoina kerillä ei ollut tiettyä juhlapäivää.
Ennen kekri oli sadonkorjuun juhla ja karjamarkkinoiden aikaa, ja runsaalla ruoalla kestittäminen oli kekrivietossa tärkeässä asemassa.
Kekri oli ilon aikaa ja silloin laulettiin, leikittiin ja tanssittiin.
Ruoka oli isossa osassa kekriä. Silloin syötiin mm. lihapullat ja lammaspaisti.
Tuotteistaminen
Juhlat pidettäsiin ladossa ja sisustettaisiin sen mukaan.
juhlissa olisi paljon ruokaa esim. vihanneksia ja lihaa ja juotavaa.
Siellä tanssittaisiin ja laulettaisiin ja pidettäsiin erilaisia vanhanajan leikkejä
Juhlissa pidetään erilaisia arvoituksia ja siellä on ennustaja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti